mandag 14. april 2008

Håkon viste konkurrente hvem som er best!

På fredag dro vi østover til noe som skulle bli en virkelig vellykket helg. Norwegian Spring er årets første sjanse til å vise østlendingene hva vi duger til her i vest. Vi svarte på tiltale!

Varegg-gjengen var 20 stykker. Det ble fly og leiebil (leiebuss) fra Gardermoen. Fredag kveld sjekket vi inn på Sarpsborg vandrerhjem, og lørdag morgen dro vi til Svinesund. Der skulle vi løpe stafett. Jentene hadde to lag, og det samme hadde guttene, men de fikk i tillegg konkurranse fra et Fanalag. Jonas Gjesdal og Vegard Westergård løp individuelt. Jonas gjorde det kjempebra, og kom på 2.plass!

Heidi Bjørndal, Maria Vonen, Håkon Westergård, Njård Norstrand og Martin Claussen løp førsteetappene. Håkon gjorde det best, og greide å henge med tetgruppen. Han sendte ut Per Ola Ottesen. Heidi gjorde det også bra. Riktig nok ble Ingjerd Myhre for tøff, men Heidi leverte sakene, og vekslet som nummer åtte. Dette passet utmerket for Ragnhild Lund-Johansen, som fikk et godt utgangspunkt!
Per Ola sendte ut Øyvind Valen, etter å ha gjort et kjempeløp! Det ble 11.plass for Varegg-guttene, noe vi virkelig er stolte av! Det var Lillomarka som vant, foran Fossum og Larvik.

Ragnhild vekslet med Linn Kristine Gjesdal som nummer 12. Ragnhild var ikke helt fornøyd, men lagvenninnene var veldig fornøyd med henne. Linn Kristine kontrollerte i starten, men hvem blir ikke litt satt ut når de tar igjen Hovedløpsvinner Julie Størmer? Dette førte til en splitt i gruppen, og Linn Kristine havnet i en myr litt for langt sørover. Hun hentet seg rimelig kjapt inn igjen, men da var hun helt alene. Heldigvis var det Varegg som kom best ut av splittelsen innad i denne gruppen, for Linn Kristine løp i mål som nummer seks! 6.plass ble det altså til jentene! Owen Westergård mente jentene hans skrev historie med denne plasseringen, mens også John Olav Alvsvåg var fornøyd med innsatsen!
Vi kan også notere oss at Vareggjentene slo både Kongsberg og Konnerud. Klassen ble vunnet av Fredrikstad, foran Tønsberg og Ås-UMB.

Det gikk hardt utover jentene etter den store stafettbragden. Andreetappe løperen ble liggende i rødekorsteltet resten av dagen, mens hun som løp sisteetappe måtte stå over det individuelle løpet. Heldigvis kviknet alle litt til på Sverigeturen, der det ble hamstret kilovis med snop.

På søndagen flyttet vi ut av Vareggteltet. Samlingsplass var så gjørmete, at vi søkte tilflukt langs veien. Personlig tilbrakte jeg hele dagen i målområdet. Det var ekstremt spennende, og bergenserne høstet de ene gode plasseringene etter de andre. Det virkelig store var Håkons seier. Speakeren ventet lenge på han, og ropte han opp da både Jonas og Vegard kom i Vareggdraktene sine. Så kom Håkon! Med lange klyv løp han oppover mot mål, jeg og Elise skrek oss hese! Og Håkon løp! Han vant! Han slo Eskil Kinneberg med 15 sekunder. Men det sluttet ikke der…

H17-18E løp micro, og Knut Valen lå skikkelig godt an da han løp ut fra strafferundene. På sisterunden gjorde han det knallbra, og det så lenge ut til at tiden hans skulle holde helt inn. Men etter en stund kom Martin Vister i mål, med tiden 57:20, ny bestetid. Speakeren lå ikke engang merke til at Lasse Solheim løp ut av strafferundene, etter bare en runde. Det gjorde vi derimot. Vi fulgte klokken. Nå måtte han komme. Og han kom! Han greide ikke Martin Visters tid, men det var en bra tid! Lasse lå på andreplass, og nå la speakeren merke til han. Og speakeren sa det vi allerede visste, at Jo Forseth Indgaard kom bakfra, han hadde sein start, men rakse bein og et hode for o-teknikk.
Det ble tre strafferunder for Jo. Vi krysset fingrene og holdt øye med klokken. Tre minutter, så var tiden ute. To minutter. Jo kom! Han løp fort, det var ikke mye om å gjøre. Han kunne falle? Nei. Jo slo Lasse med 14 sekunder! Slik endte det, med Lasse på en tredjeplass! Vi kan vel kalle det en god debut i 17-18 klassen? Men vi slutter ikke der, for vi har ikke glemt Knut. Knut gjorde det veldig bra han også, og sikret seg en 5.plass, 03:29 bak Martin Vister!

Ellers vil jeg også nevne Mads Claussens 9.plass i klasse H13-14.

Vi lo da vi kom til Gardermoen og så at flyet var 20 minutter forsinket. Er det ikke alltid sånn?