mandag 15. september 2008

NM ble en opplevelse


Da vi ventet på toget i Sandefjord, gikk det en katt på skinnene. På hvert vårt vis prøvde vi å få katten opp fra sporet, noen med mer hell enn andre. Rambo skremte katten, så den løp bortover skinnene! Slik var det vel også Rambo og hans gutter ville ha det, de ville bli fryktet. Katten kom seg opp, men det ved hjelp av de litt mer harmoniske O-Babes.

Vi ble innkvartert i noen ferieleiligheter, som lå rundt samlingsplass. Dette var supert, for da kunne man gå inn på rommene sine etter man hadde løpt, og skifte og dusje, eller eventuelt lade opp. Selve oppladningen gjaldt selvsagt dem som kvalifiserte seg til finale i NM-Sprint. For det var derfor vi var i Larvik, for å konkurrere i NM-Sprint og stafett.

Sprinten var veldig publikumsvennlig, og i dette tilfellet vil jeg kalle orientering en publikumssport! For oss som ennå ikke er gamle nok til å delta i NM, eller for dem som føler seg for gamle, var det masse spenning i å være på samlingsplass! Der så vi den ene etter den andre komme mot mål. Det var tre av våre juniorer som kvalifiserte seg, Agnete Nummedal, Kasper Valestrand og Lasse Solheim. Det gikk bare nesten for Rambo, som ble nummer 11 i sitt kvalifiseringsheat. Noen av oss hadde håpet på ”Lucky loosers”.

Mellom kvalifiseringen og finalen, var det muligheter til å løpe publikumsløp. Der gjorde Heidi Bjørndal en så sterk prestasjon, at hun hadde kvalifisert seg til finale i D21! Dette ga mest sannsynlig mersmak, og vi får satse på at Heidi greier seg like godt neste år!

Starten for finalen gikk på samlingsplass. Nå kunne vi både se løperne da de løp ut, i midten av løypen og da de kom mot mål. Den første klassen som startet, var D17-18. Det var utrolig spennende å følge med på Agnete. Det kom flere gode løpere bak henne, men Agnete holdt pallen helt inn, og fikk bronsemedalje i NM! Gratulerer! Når det gjelder guttene, hadde nok Kasper den villeste spurten! Speakeren fulgte han helt inn, og også han hadde håpet at Kasper skulle ta ledelsen. Dette var han et sekund ifra å greie! Til slutt havnet råtassen på en 12.plass. Lasse kom på 23.plass. Det var virkelig godt jobbet av disse tre!

På kvelden var det foredrag med Jarle Ausland. Han fortalte om motivasjonen for å trene og at det er viktig med positiv tankegang. Ausland var også svært opptatt av forenkling, for som han sa ”orientering er jo bare å løpe der som kartet sier du skal løpe!” i likhet med at ”i fotball er det jo bare å sparke ballen i krysset!”

Da søndagen kom, forflyttet vi oss til Bøkeskogen i Stavern. Der stilte Varegg med fire lag, to i hver av klassene. Førstelaget til guttene lå lenge godt an. Knut Rambo Valen kom inn som nummer 9, mens Håkon Westergård løp laget opp på en 6.plass. Morten holdt lenge, men skaden som hadde holdt han vekke fra gårsdagens sprint slo kraftig inn, og Morten fikk så vondt at han måtte stoppe og tøye på publikumspost. Til slutt ble det en 11.plass til guttene, etter en nervepirrende piruett av den Wingtruede Morten. Mortens siste løp for moderklubben ble kanskje ikke akkurat som han hadde håpet, men premie ble det, og Varegg takker Morten for mange fine år!

Guttenes andrelag kom på 35.plass, etter en meget god etappe av Magnus Rogne Halland! Han kom inn som nummer 19. Andreas Nielsen og Kasper Valestrand kjempet også godt, og er forhåpentlig fornøyd med en fin dag i Bøkeskogen! For jentene sin del, ble det 22.plass for førstelaget, med Heidi Bjørndal, Gunhild Rogne Halland og Maria Vonen. På plassen bak, kom andrelaget, med Linn Kristine Gjesdal, Lise Wedøe og Mai Watson.

Og da alt dette var gjort, var vi veldig fornøyd med helgen. Det eneste som gjenstod var en sprintstafett for de som ville, pizza på Peppes og hjemreisen. Håkon, som løp på et mixlag med Raumar og Eskil Kinneberg, kom på andreplass i H13-16 klassen. Nedtur ble det dessverre for Lasse, som trakket opp igjen skaden i ankelen. Forhåpentligvis var det en liten trøst at han fikk spise pizza med Vareggjengen.

På Flesland ble vi tatt imot av heiagjengen fra hjemmefronten, og alt i alt kan vi vel si at det var en vellykket tur! I bagasjen fantes jo både bronsemedalje, glede og masse erfaringer!

Resultater finner du her.


















2 kommentarer:

Anonym sa...

Så kjempeflott du skriver! Dette ga et kjempegodt innblikk i helgen deres. Mer enn hva vi noen gang får høre fra Kasper. Vi kommer nok til å bli faste lesere av bloggen din.

Hilsen Vibeke
- mora til Kasper -

Anonym sa...

Tusen takk! Jeg må bare si at jeg er kjempeimponert over Kaspers prestasjon på sprinten!