mandag 10. mars 2008

To ville, vakre og råe løp i Danmark

Den tradisjonelle danmarksturen til Nord-Jysk 2-dagers er nettopp gjennomført. I år reiste vi fra Bergen i to omganger. De første dro på onsdag og de siste på fredag. For de som dro tidligst ble det mye trening på danske kart, mens de som kom sist, dro rett på løp.

Til tross for at noen var sjøsyke, så koste de fleste seg på båten. Det ble kortspill, bingo, tax-free-shopping, dansing og noen slo faktisk til med et nummer av Let it Be på scenen.

Vi fra Varegg bodde på Fjerritslev vandrerhjem. På kvelden hadde vi quiz, o-teknisk gjennomgang og premieutdeling. Varegg hadde flere seire å snakke om, så vi vil gratulere Knut Valen og Karl Bjørndal.

I klasse D15-16 ble vår beste Ragnhild Lund-Johansen. Det var 44 deltagere, og Ragnhild kom på 10.plass, med tiden 46:24, 11 minutter bak vinner Ita Klingenberg. Maria Vonen kom på 12.plass. Hennes tid var 48:08. Tredjebest av våre, var Linn Kristine Gjesdal. Hun brukte 50:57, og havnet på 14.plass.

Karl Bjørndal vant klasse H13-14. Tiden hans var 27:06, og seiersmarginen var over minuttet! Per Ola Ottesen kom på 11.plass med tiden 33:15. Med sine 40:30 havnet Christian Kjenes Haugland på 25.plass, og ble tredjebeste bergenser.

I gutteklassen 15-16 havnet Håkon på pallen, med sin tredjeplass. Tiden hans var 46:05, og vinner Mikkel Sørensen brukte 44:35. Martin Claussen gjorde også et bra løp, og endte på en 10.plass, 06:14 bak vinneren. Sindre Brochmann brukte 1:26:33, og ble nummer 41.

Neste dag var det den samme samlingsplassen som dagen før. Varegg sitt telt var blåst flatt av den sterke vinden, og det regnet. Dette stoppet ikke bergenserne, som tross alt er vant med tøffere vær hjemme!

Linn Kristine Gjesdal ble beste bergenser med nok en 14.plass denne dagen. Tiden hennes var 36:22, og med det var hun ni minutter bak vinneren, en vestlending, Berit Kristine Lima! Maria Vonen ble vår nest beste også denne gang, og hun havnet på 24.plass. Tiden hennes var 41:40. Ragnhild Lund-Johansen så lenge ut til å dra i land nok en bestetid blant bergenserne da hun tok igjen Linn Kristine, men hun gikk på en stygg bom, og endte til slutt på en 27.plass, 16:19 bak vinneren.

I klasse H13-14 ble det en 8.plass på Karl Bjørndal, søndag. Tiden hans var 39:08, mens Jonas Falck Weber, som vant klassen, brukte 30:52. Per Ola Ottesen datt også noen plasser, men ble like fult den nest beste av våre, med sin 18.plass. Tiden hans var 43:18. Bjarte Fossedal havnet på 27.plass, med tiden 45:57.

Håkon kom på nok en tredjeplass i klasse H15-16. Han var fire minutter bak Sindre Godager, som vant med tiden 41:30. Martin Claussen kom på 11.plass, med tiden 51:26. På en 33.plass kom Are Bergerud, 28:26 bak vinneren.

Denne dagen fikk Varegg en vinner, og det var Mette Rogne i D45B.

Og da var alle kommet hjem. Det ble noen forsinkelser med båten i år også, men vi minner om fjoråret og sier: Ingen sure miner, bare masse gode minner!