tirsdag 13. mai 2008

Vi koste oss østpå

Denne pinsen dro HOKs løpere til forskjellige steder for å løpe orientering. Noen dro til Løten, mens andre dro til Kongsberg. For oss som dro til Kongsberg ble det en flott tur, med snøballkrig, soling, isspising, bowling, grilling og ikke minst masse løping!

Det første løpet var mellomdistanse på lørdagen. I klasse D13-14 kom Stine Bjørkevoll på 11.plass. Klassen ble vunnet av Runa Fremstad fra Larvik, med tiden 19:53. Stine var 06:43 bak.

D15-16 er en stor klasse, med hele 16 premier. Dermed ble det premie til to hordalendinger. Den beste var Amanda Forstrøm, som kom på 12.plass. Tiden hennes var 33:36. ”I dag gikk det fint, jeg bommet ikke i det hele tatt!” sa Amanda etter målgang. Vinneren var Maren Jansson Haverstad. Hun brukte 26:01. Linn Kristine Gjesdal kom på 16.plass, 08:56 bak Maren. Den tredjebeste hordalendingen i klassen, var Heidi Bjørndal. Hun kom på 18.plass.
Linn Kristine hadde klassens beste spurt, på 16 sekunder.

Sindre Løver Hovden kom på 11.plass i klasse H13-14. Han var 05:05 bak Sigur Heggedal, som vant klassen på 15:11. Andreas Forstrøm kom på 27.plass. Hans tid var 24:44.

Håkon Westergård møtte tøff konkurranse i klasse H15-16, ved at 2XHovedløpsvinner Mathias Nalum Olsen stilte til start. Like fullt, greide Håkon å sikre seg seieren i klassen. Håkon hadde marginene på sin side, og slo Mathias med 49 sekund. Håkon brukte 23:39.

Etter løpet dro vi til Kongsberg vandrerhjem. Vi solte oss og spilte fotball på banen utenfor. På kvelden var Varegg-gjengen på grillfest hos Tine Fjogstad. Der ble vi kjent med noen fra Finnmark. Vi spilte fotball mot dem, spiste is og hadde det veldig koselig. Vi hadde fått streng beskjed av Tine om at vi måtte bli kjent med hverandre innen fem minutter!

Det var nok en gang Runa Fremstad som vant klasse D13-14, da det var langdistanse på søndagen. Stine fikk det litt tyngre, og endte til slutt på en 16.plass, 17:18 bak vinneren.

I D15-16 stemte det skikkelig for Vareggjentene. Heidi gjorde det best, og kom på 5.plass! Hun var 03:51 bak vinneren, Maren Jansson Haverstad, og sikret seg dermed et godt utgangspunkt for jaktstarten. Løypen var 4,5 km og Maren løp på 36:40. Linn Kristine kom på 10.plass, og med tiden 43:22, var kilometertiden under ti minutt. Jentene var altså skikkelig fornøyd! Amanda kom på 18.plass, 11:17 bak vinneren.

Sindre kom på 28.plass denne dagen. Han var 12:08 bak Siggur Heggedal.

Det var de samme tre guttene på pallen i H15-16, også søndagen: Mathias, Håkon og Tommi Luchsinger. Den eneste forskjellen, var at Håkon og Mathias byttet plass. Mathias slo Håkon med 1:36, og fikk dermed løpe ut først på jaktstarten, men Håkon startet bare 45 sekunder bak! Erlend Nesheim kom på 41.plass.

Senere på dagen spiste vi pizza i Kongsberg, før vi dro på bowling med finnmarkingene, som også gikk under navnet, samene. Vi måtte dessverre se oss slått av samen Lasse Jerijervi, men Vareggdamene Siv og Wenche var også i støtet! Resten av kvelden var vi sammen med samene og spiste lollipop.

Da det var klart for jaktstarten med macro og strafferunder, var det også mandag og hjemreisedag. En skal ha uttalt at ”nå må O-Babes tenke litt mindre på O-boys og litt mer på Orientering”. Det gjorde vi da også, men vi var litt skuffet over at det var det stempelet vi hadde fått på oss. Når det gjaldt H15-16 jaktstarten, så vil jeg ta den først. For det var da også det mest spennende for vår del. Håkon tok igjen Mathias, og de kom sammen inn til avlesning. Mathias var tross alt et stykke før Håkon, men det hjalp lite da han fikk tre strafferunder, mens Håkon bare fikk en. Håkon greide å safe det hele, og sikret seg seieren i bar overkropp! Noen var redd for disk, men det gikk heldigvis bra for Håkon.
Erlend ble nummer 19 i denne klassen.

Stine ble nummer 16 i klasse D13-14, men hun greide ikke å unngå strafferundene.

Heidi ble totalt nummer 10, og var veldig fornøyd med det. De fire strafferundene var en annen sak. Linn Kristine kom på 16.plass og ble nest beste hordalending. Hun kom i spurtduell med Annika Olsen, og begge jentene hadde vunnet spurten hver sin dag. De løp over målstreken samtidig, så det var virkelig spennende! Amanda kom litt etter, men sikret seg plassen bak Linn Kristine!

Sindre kom på 15.plass på jaktstarten, mens Andreas ble nummer 28.

Så var det tid for hjemreise. Solen skinte, og vi tenkte tilbake på den fine pinsen som var.