søndag 27. juli 2008

Pallplassering i Sverige

O-ringen er et enormt arrangement. I år var intet unntak, det var derimot flere deltagere! I utgangspunktet var det 26 000 påmeldte, men arrangørene slet med å finne bosted til alle. Dermed ble det rundt 22 000 startende hver dag!

I mange av klassene var det så mange påmeldte at arrangøren delte klassene opp i to. Disse klassene fikk forskjellige løyper. Dette var nødvendig for at alle skulle kunne starte, for ellers ville det vært over 300 stk i samme klasse! Det var en helt tilfeldig oppdeling, uten noen rangering av de som var best, alder o.l. Når det gjaldt ungdomsklassene, så ble alle delt opp, med unntak av D15.

Håkon Westergård gjorde det helt fantastisk bra i klasse H16-2! Med gode, jevne løp hver dag, fikk han starte som nummer tre på jaktstarten. Forspranget opp til svenske Martin Regborn var for stort, men Håkon kontrollerte tredjeplassen. Han fikk også nest beste etappetid på jaktstarten, og slo vinner Martin Regborn. Dette lover bra for det kommende Hovedløpet, om en uke!

Håkons bror, Vegard fikk det også til å stemme i de svenske skogene. Da han løp ut på jaktstarten, lå han som nummer 13. Med stø orientering og raske bein, greide Vegard å løpe seg ned til en 11.plass! Dette er bra i klasse H12!

Når det gjaldt det sosiale, så var det jo litt av hvert som hendte. Ikke rart egentlig, med alle de menneskene som oppholdt seg i Dalarna denne uken. Kongsberg inviterte alle norske til grilling på Stöten. Dette var et veldig bra tiltak, og vi fikk følgende beskjed ”Dere får ikke lov til å sitte klubbvis, da forsvinner jo halve poenget!” Vi dannet også ”O-ringen”, ved at alle skulle holde hverandre i hendene, danne en ring og gå rundt juletreet. Nei, jeg mener, gå rundt de med etappeseire! Men vi sang julesanger!
Stöten lå veldig nært norskegrensen, og der var de fleste nordmennene plassert! Lett vei hjem.

Resultater finner du her.

Ingen kommentarer: