søndag 19. oktober 2008

Blodslitet – Blodsmak i munnen og sliten i kroppen



Når beina ikke går lenger, pusten går fortere og gjørmen når deg langt opppå beina, det er da du skal fortsette! Blodslitet i Fredrikstad var 18.10.2008.

Fra Varegg var vi en god gjeng på tur, og med våre venner fra Strand Ulv, var vi 18 stykker. Turen gikk til Fredrikstad, og til årets siste og tyngste o-løp. Med oss hadde vi både erfarne og uerfarne løpere. Ungguttene fra Varegg var med for første gang, mens flere av O-Babes løp for fjerde gang. Samtlige gledet seg, ja, kanskje med unntak av Knut, som husket fjorårets kanelboller i bussen.



Som vanlig var flyet forsinket, men heldigvis bare med en time. Da vi landet på Gardermoen, fulgte hele bergensflyet merket vei. Vi ble litt sjokkerte da vi kom rett inn i taxfreen. Er Bergen plutselig blitt et eget land? Men Ragnhild og Knut lot seg ikke stoppe av slike tanker, de måtte jo benytte anledningen til å shoppe i taxfreen! Håkon, Maria og jeg sto igjen, ristet på hodet, mens vi tenkte at ”Vel, vel. De må jo vise utenlandsbillettene sine.”

Da vi endelig hadde fått tak i bagasjen vår, gikk vi og hentet leiebilene våre. Vi hadde en minibuss, og en liten jentebil. Hva som foregikk i minibussen, vet jeg ikke. Derimot i jentebilen, så var det allsang og mye prating! Vi var klare for Blodslitet!

Vi overnattet i år, som, i fjor, på Trara skole. Vi hadde to rom, så guttene sov på et, og jentene på et. Til tross for forskjellen i antall, tror jeg det kom mest lyder fra jenterommet. Heldigvis var det ingen som trengte å legge seg ut på gangen i år, der vi har erfaringer med at lyset reagerer på bevegelse.

På samlingsplass møtte vi Morten i Haldendrakten sin. Det var koselig å møte igjen Morten, og vi så at han hadde på seg Vareggbuksen. Han og Knut startet først. Det er alltid spennende å se fellesstarten på Blodslitet. De neste startende var Håkon, Oscar og Martin. Håkon og Oscar startet helt foran, men var de siste som bøyde seg ned for å ta opp kartet. Det var nesten så heiagjengen ble litt nervøse. Guttene våre kontrollerte ut i starten. Håkon gjorde et kjempeløp, og havnet til slutt på 4.plass!



Da jentene startet, ble det litt forvirring. Startskuddet gikk, men det var ingen som hadde bøyd seg ned for å ta opp kartet. Kunne vi starte? Ragnhild var den kvikkeste av oss, og skaffet seg et bra utgangspunkt. Vi andre kom dårlig i gang, Maria og jeg ble løpende bak med mennene. De aller fleste bommet i starten, men da vi begynte på sommerfuglene, kom vi godt i gang! Heidi fikk det godt til i år, og slo til med en 15.plass!

På forhånd hadde Owen gitt beskjed om at vi skulle løpe til krampen tok oss. Det var nesten! Førsteårsguttene fra Varegg gjorde kanonløp alle sammen! Jonas fikk en 5.plass, mens Rasmus kom på 11.plass! ”Jeg er kjempefornøyd, i dag var det nesten optimalt!” sa Jonas etter løpet. Mye tyder på at guttene kommer tilbake til Fredrikstad neste år!

På hjemveien stoppet vi på Dolly. Personlig sovnet jeg på Jessheim, mens de andre jentene sovnet i bilen. Vi var altså godt utslitt alle sammen, men gøy var det!

Resultater fra Blodslitet finner du her.







Ingen kommentarer: