tirsdag 9. desember 2008

Årets Ungdomsløper 2008



Der var årets stemming på Årets Ungdomsløper over. I år prøvde vi en ny vri, nemlig at det bare var mulig å stemme en gang. Dette endret resultatet. Det var et enormt sprang fra de nest beste, til den som til slutt gikk av med seieren. Tredjeplassen gikk til Agnete Nummedal, som fikk åtte stemmer. Lasse Solheim har vunnet alle de tidligere årene, men måtte i år nøye seg med en andreplass og fjorten stemmer. I alt var det 85 stemmer. Vinneren fikk hele 39 stemmer, noe som tilsvarer 45 %. Den suverene vinneren ble Jonas Gjesdal! Han er sikret heder og ære. Det er nemlig de aller færreste som vinner denne avstemningen. Jonas var en av de yngste nominerte, men svarte så absolutt på tiltale. Jeg skrev tidligere:

Jonas Gjesdal har i år fått skikkelig fart på beina, og når kartlesingen går like fort som beina, blir han farlig. I år har han virkelig satt navnet sitt på kartet, og har blant annet 2.plass på Norwegian Spring og 5.plass på Blodslitet å se tilbake på.

Nå har han akkurat vært på intervalltrening med Varegg, som er klubben i hans hjerte. Han forteller at han løp fremme sammen med de store guttene Håkon og Lasse, og at han til og med slo den beryktede Kasper på noen intervaller. Når Jonas ser fremover, er det der han vil være. Nå satser han på masse o-teknikk, slik at han blir sikrere og farligere i skogen, og ikke bare på veien. Ellers vil han ikke røpe for mye om sine planer for sesongen. Hovedsatsingen i 2009 blir for øvrig Blodslitet. I tillegg skal han debutere på stafetter. Det er noe han ser fram til.



Ingen kommentarer: