tirsdag 28. april 2009

Varegg viste styrke på Norwegian Spring



Det ble en varm og fin helg i Sarpsborg på Norwegian Spring. Det var mange gode prestasjoner og mye moro! Varegg var en god gjeng på 31 personer som dro østover. Det ble mye pizza, mye sol og for enkelte mye snop.

Fredag ankom vi Gardermoen, der vi hadde leid syv biler. Vi kjørte nedover de brede, flate veiene til vi kom til Sarpsborg Vandrerhjem. Dagen etter var det stafett på programmet. Varegg stilte med tre H13-16-lag, et H-åpen-lag, to D-åpen-lag, et H130-lag og et D120-lag. På andrelaget i D-åpen fikk vi hjelp av Agnete Nummedal og Belinda Jørandli.

Det var stor stemning i Vareggleiren da teten i klasse H13-16 kom inn. Der var nemlig Varegg sitt andrelag med, og Jonas Gjesdal vekslet med Rasmus Vonen som nummer seks. Sammen med Vegard Westergård utgjorde de et svært ungt, men sterkt lag. Hadde det ikke vært for en for dårlig stempling på førsteetappen, hadde det blitt en plassering blant de ti beste. Dermed ble Vareggs førstelag beste Varegglag, med sin 29.plass. På dette laget løp Oskar Røen, Njård Norstrand og Per Ola Ottesen.

Andrelaget i D-åpen hadde et veldig sterkt kort på den første etappen. Agnete Nummedal kom inn som nummer fire, og sendte ut Helene Lund-Johansen. Ragnhild Lund-Johansen gjorde også en god førstetappe, og sendte ut Linn Kristine Gjesdal. Etter andreetappen var forspranget til andrelaget kraftig redusert, med kun to plasseringer som skilte. De to gjenværende jentene på førstelaget, Gunhild Rogne Halland og Maria Vonen gjorde sakene sine og førstelaget havnet til slutt på en 17.plass. Jentene var godt fornøyd, ettersom sisteetappeløperen Maria hadde slått den harde konkurrenten Marie Hammer Håversen fra Østmarka.

I H-åpen-klassen hadde guttene hard motstand, mot blant annet Morten Westergård og hans lagkammerater (deriblant Olav Lundanes). Likevel greide guttene å hevde seg godt, og greide å hente inn en 10.plass! Spesielt var det Magnus Rogne Halland som gjorde en god etappe. På dette laget var det Knut Valen som løp førsteetappe, så kom Lasse Solheim, Magnus Rogne Halland, Kasper Valestrand og til slutt Håkon Westergård.

Da vi var ferdige med dagens løp, tok vi turen til Sverige. Der ble det hamstret flere kg snop per person (ikke for alle, heldigvis). Det var en som sa at ”Snopeturen var rett og slett høydepunktet med turen!” Da vi andre spurte om høydepunktet ikke var å få løpe i fint terreng, trakk vedkommende litt på det, før hun svarte at ”Vel, kjekt det også, men denne evighetskulen kommer til å vare til neste år!”

På søndagen var det individuelt. Løypelengdene ble skrudd opp, men det så vi bare positivt på. Det er tross alt herlig å løpe på Østlandet, der skogene stort sett er flate. I klasse D17-18E ble Gunhild Rogne Halland den beste av våre, med sin 12.plass. Linn Kristine Gjesdal og Maria Vonen ble nummer 15 og 16. Vegard Westergård tok revansje for gårsdagen, og sikret seg en 8.plass i klasse H13-14. Jonas Gjesdal ble nummer 24, mens Isak Collett ble 45. Sindre Østgulen Deisz ble nummer 26 i klasse H15. Per Ola Ottesen ble 28 i den samme klassen, mens Harald Dahl Våge ble 37. De to guttene i klasse H16, Oskar Røen og Njård Nordstrand ble henholdsvis 14 og 19.

Dagens beste klasse for vår del, var klasse H17-18E. Der ble det tredjeplass til Lasse Solheim, 1:58 bak vinner, Martin Vister fra Indre Østfold. Håkon Westergård gjorde det også veldig bra i denne klassen, og var syv sekunder bak Lasse. Dermed ble det fjerdeplass for Håkon. I H19-20 ble det 7.plass på Knut Valen, 10.plass på Kasper Valestrand og 11.plass på Magnus Rogne Halland.

På hjemturen ble det som vanlig stopp på Jessheim, denne gangen for å besøke Peppes Pizza. De fleste spiste seg gode og mette, før det var inn i bilen og proppe i seg mer snop.

Resultater finner du her.







Ingen kommentarer: