tirsdag 15. september 2009

NM-Uken 2009



NM-uken 2009 ble arrangert i Ålen. Vi tok flyet til Trondheim, der vi leide leiebiler som vi kjørte med til Røros. Det var sent da vi kom frem torsdagskvelden, og det var ikke lett å finne hytten i mørket, men litt etter et om natten, kom vi oss i seng alle sammen.

På fredag var det langdistanse. Gradestokken viste fem grader og det regnet. Veien til start var 2,2 km oppover. Det var et krevende terreng, med tunge myrer, men også ekle brennenesler som laget stygge merker når du fikk dem i fjeset.

Håkon Westergård viste at han var i storform, og sikret sølvmedalje i H17-18. Det var en kjempeprestasjon av Håkon. De andre medaljene i denne klassen gikk til Jo Forseth Indgaard og Morten Saue. Lasse Solheim var også i god form, og kom på 10.plass i den samme klassen.

Jentene slet i det tunge terrenget, og alle havnet ca midt på resultatlisten. Best var Helene Lund-Johansen og Gunhild Rogne Halland. Helene ble nummer 13 i klasse D19-20, mens Gunhild ble nummer 24 i D17-18.

Senere på dagen ble det kjøttdeig og spagetti på campingplassen. Det var også tid til tv-titting, kortspill og kartgjennomgang. For Jørns del gikk tiden med til å lage kart over Dubrovnik.

Dagen etter var det mellomdistanse. Det var et nytt kart og et nytt terreng. Første delen av løypen gikk i et fint terreng, der det var viktig med retning og forståelse av kurvebildet. Den andre delen gikk i et grapsete terreng med mye hogstfelt og grøntområder.

Håkon hadde lenge en ledelse i klasse H17-18, men endte til slutt på en 5.plass, etter litt trøbbel på siste sløyfen. Lasse var to minutter bak Håkon, og kom på 13.plass.

Maria Vonen og Helene Lund-Johansen var de beste jentene denne dagen, med 29.plass til Maria og 16.plass til Helene.

Etter mellomdistansen var det noen som var på sightseeing i Røros, mens andre kjappet seg hjem for å få av seg all gjørmen. På kvelden spiste vi italiensk pizza på restaurant, før vi trakk oss tilbake med film og kortspill.

Helgens siste distanse var stafett. Der stilte Varegg to jentelag og et guttelag, Gular et herrelag, mens Fana stilte et lag med bare to løpere. Gular, med Jan Harald Bakkejord, Tom Eirik Eikanger og Rune Nygaard kom på 27.plass i herreklassen, og ble beste veteranlag totalt. Hos Varegg var det jentenes andrelag som måtte forsvare klubbens ære, og både Ragnhild Lund-Johansen, Linn Kristine Gjesdal og Mai Watson kom seg gjennom løypen på en godkjent måte. Til slutt havnet de på 39.plass.

Helgen ble avsluttet med mye latter, og Jørn har funnet et nytt moment til treningssamlingen på Lopud. Det nye momentet skal inneholde Håkon Westergård, Kasper Valestrand, Lasse Solheim og en rekke kjente karakterer fra o-miljøet.

For øvrig var det Mais siste løp i Vareggdrakt, for nå som hun har flyttet på o-kjøkken, er det klart for overgang til NTNUI.

Det var en flott tur, og Bergen fikk til og med en sølvmedalje med Håkon Westergård!

Resultater finner du her.









Ingen kommentarer: