søndag 18. oktober 2009

Blodslitet 2009


Vi var en gjeng på 24 stykker fra Varegg som dro Østover denne helgen. Det var ikke hva som helst vi dro for, vi skulle nemlig delta i årets tøffeste løp: Blodslitet. I år var været kjempefint, noe som ikke er helt vanlig på Blodslitet.

Vi reiste med SAS fra Bergen til Oslo, der vi leide leiebil. Det gikk ikke helt knirkefritt, for Vegard fikk ikke bagasjen sin. Dermed måtte bussen kjøre innom Lillestrøm og kjøpe ny sovepose.

Da vi kom frem til Borge skole, traff vi Knut i fullt militærutstyr. Jentene lurte på om han var nødt til å løpe i de klærne også, men han hadde med seg en Vareggdrakt. Etter en natt på gulvet, ja bokstaveligtalt på gulvet for enkelte, var det opp til frokost i klasserommet. Det er aldri helt lett å vite hva man skal spise før et Blodslit.

De første som startet var klasse H17-20 og H15-16. 17-20-klassene skulle passere samlingsplass og bytte kart to ganger. Håkon Westergård satte et verdig punktum for en super sesong, og greide til og med å slå storebror Morten. Det ble 9.plass for Håkon på Blodslitet og 4.plass totalt i årets Craft-cup. Oskar Røen løp i klasse H15-16. Han havnet til slutt på en 46.plass.

Noen andre som hang godt med, var de tre trettenåringene, Rasmus Vonen, Vegard Westergård og Jonas Gjesdal. De løp i klasse H13-14, og endte på henholdsvis 19., 22. og 27.plass.

Blodslitet er som kjent et ”hengeløp”, så når man har en løype uten gafling er det lett å bli revet med. ”Jeg så ikke på kartet før jeg kom til 8.post!”

Gunhild Stuland Tysvær var Vareggs yngste deltager. Hun var med for første gang, og endte på 35.plass i D11-12. I klasse D17-20 ble det 30.plass til Ragnhild Lund-Johansen. Linn Kristine Gjesdal og Gunhild Rogne Halland ble henholdsvis 40 og 43.

Etter de lange og mange kilometerne, var det inn i leiebilene med nesene rettet mot Jessheim. På Jessheim ble det pizza på Peppes, før vi satt oss på flyet som tok oss tilbake til Bergen.

Resultater finner du her.

1 kommentar:

Lise sa...

Typisk Varegg å spise pizza da! haha:P Savner løpene så utrolig masse!