onsdag 9. desember 2009

Urbo fra arrangørens side

Den siste Urbo-cupen før jul ble arrangert på Krohnengen skole. Det var stjerneklart, men ved start var det mørkt da vi kom for å sette opp nullbukkene. Derfor tente vi fakler som lyste gjennom hele arrangementet.

Det var Gunhild Rogne Halland og undertegnede som arrangerte løpet. Da vi la ut postene, gikk vi gjennom mange juleklare gater. Dette ble med på å prege årets siste urbo-cup, for vi ønsket å ha en skikkelig juleavslutning. Derfor hadde vi pepperkaker på mål. Om dette hadde den ønskede effekten vet vi ikke, men vi fikk høre at man ble ganske tørr i munnen, dersom man spiste pepperkaker før man løp ut på en sløyfe.

Tanken bak løypene var at vi skulle ha mange varierte løyper, slik at flere positive egenskaper skulle bli belønnet. Den første tanken som slo oss da vi fikk se kartet, var at vi ville ha en ren Graven-sprint. Dette ble den korteste løypen, på kun 400 meter. På denne løypen ble det veivalg også til mål. Den lengste løypen var 1 km, noe som er maksimalt i urbo-reglementet.

Klasse D-16 ble vunnet av Kårhild Nordstad. Hun fikk 884 poeng. Andreplassen i denne klassen gikk til Johanne Rakner. Johanne greide å løpe inn 862 poeng. Tredjemann ble Constance Storvestre, med sine 849 poeng.

Ragnhild Lund-Johansen vant klasse D17-. Hun samlet 2005 poeng. Imponerende var det at hun ble nummer ni totalt på den lengste løypen! Guttene må begynne å passe seg! Heidi Bjørndal ble nummer to i denne klassen. Heidi fikk 1257 poeng. Christiane Trösse kom på tredjeplass. Hun skaffet seg 1051 poeng.

Blant damene i klasse D40- var det Marit Nipen som var best, med 986 poeng. Andreplassen i denne klassen gikk til Nina Goga. Hun fikk 882 poeng. Mette Rogne var tredjebest i denne klassen, med sine 852 poeng.

Jonas Gjesdal dro seieren i land i klasse H-16. Jonas løp spesielt fort på C- og E-løypen der han fikk to femteplasser totalt. Poengsummen hans viste 2308. Vegard Westergård var nestbest, med sine 2135. Scott Macody Lund ble tredjemann i denne klassen, og ønsket seg litt ros på nettet. Derfor må vi gratulere med en fin plassering, spesielt i løype C og E, der han fikk henholdsvis 8. og 9.plass totalt.

Morten Westergård var svært jevn på alle urboløypene. Han tok to seire totalt, og hold seg på topp tre på resten av løypene. Dette var godt nok til seier i klasse H17-. Poengsummen hans viste 4800. Andreplassen gikk til lillebror Håkon Westergård, som hadde 4650 poeng. Lasse Solheim hadde også bestetid på flere av løypene, men med sine 4600 poeng ble det tredjeplass.

Klasse H40- ble vunnet av Per Arne Aadland. Poengsummen hans var 3299. Tom Eirik Eikanger kom på andreplass, med sine 3250 poeng. Tredjemann i toppen i denne klassen var Helge Haugland. Han skaffet seg 3125 poeng.