søndag 7. februar 2010

Bergen Sprint Camp – en suksess!

Sliten og utkjørt har vi nå vært igjennom fem økter på tre dager, hvorav fire av øktene var konkurranser. Denne helgen var det nemlig Bergen Sprint Camp! Det var tøffe dueller, og personlig tror jeg at det blir en tidlig kveld.

Bergen Sprint Camp ble innledet med en nesten fire kilometer lang løype på Fløen fredag kveld. Dette var en nattsprint laget av Bjarte Eikanger. Bjarte hadde laget en utfordrende og kjekk løype, med mange veivalgsmuligheter. Føret var som ellers i Bergen: glatt og slapsete, så skovalget var ikke så enkelt. Dette løpet var det første som telte i sammendraget før søndagens avgjørende puljestart. Det var en dameklasse og en herreklasse. De tre beste damene var Linn Kristine Gjesdal, Johanne Rakner og Christiane Trøsse. Tidene deres var henholdsvis 32:15, 32:58 og 33:35. Blant herrene var det Niklas Profors som hadde bestetid, med sine 26:06. Andre- og tredjeplass gikk til Erlend Moster Knudsen og Martin Damm. De løp på 26:13 og 27:29.

På lørdag var det tid for to økter, der bare en av øktene telte i sammendraget. Den første økten var karthusk, og her var tempoet ekstremt lavt. Det var restitusjon og samtlige ville spare seg til det kommende løpet med urbo-sløyfer. De fem urbo-sløyfene senere på dagen ble løpt med stor iver. Det ble mye knall og fall ved Skansen brannstasjon, men det var også viktige dueller, nå som resultatene igjen telte på sammendraget. I dameklassen tok Linn Kristine Gjesdal helgens andre seier, denne gangen foran Christiane Trøsse. Tredjeplassen gikk til Elin Danielsen Ekeberg. Niklas Profors tok også sin andre seier. Andremann ble Andreas Polden. Per Arne Aadland kom på tredjeplass.

Søndag skulle vise seg å bli den tøffeste av de tre dagene. Halv 11 var det start midt i Bergen sentrum, og dette løpet var det siste løpet som skulle telle med før finalen. Rekkefølgen på topp tre var også denne gangen forskjellig, men de to førsteplassene gikk til Linn Kristine Gjesdal og Niklas Profors. Tidene deres var 15:53 og 12:05. Nest beste jente ble Elise Rognsvåg, med tiden 16:00. Johanne Rakner brukte 16:48 og ble nummer tre i dameklassen. Andreplassen blant herrene gikk til Per Arne Aadland. Han brukte 12:26. Med tiden 13:14 ble det tredjeplass til Ronny Rykkje.

Etter dette løpet var det (for oss lokale) hjem og sette på en pakke nudler (for optimal restitusjon) og legge seg en liten halvtime på sofaen, før det var opp og ut for å sette i gang med oppvarmingen til finalen. Finalen hadde en ny vri, noe som vi aldri har vært borti før (i hvert fall på disse trakter). De fem beste i de to respektive klassene startet i en pulje og kjempet om plassene 1-5. Deretter startet de neste fem, og de kjempet kun om de neste fem plassene. Sammenlagtleder i herreklassen, Niklas Profors, var løypelegger og fikk ikke løpt finalen. Dermed lå det duket for tøffe dueller, og det skulle vise seg at det i begge klassene var langstrekket fra 9. til 10.post som skulle være utslagsgivende. I dameklassen tok Linn Kristine Gjesdal sin fjerde seier for helgen, mens Johanne Rakner ble nummer to. Christiane Trøsse valgte sitt eget veivalg på langstrekket, og endte på tredjeplass. Blant herrene fikk vi høre at ”De eldste fortsatt er eldst” i og med at det var Per Arne Aadland som stakk av med seieren. Andreplassen gikk til Andreas Polden. Martin Damm ble nummer tre.

Resultater finner du her.

Ingen kommentarer: