onsdag 3. februar 2010

Urbo: Joggeskoen sto for fall

Ukens Urbo-cup ble arrangert på Meyermarken. For tiden er det aking som er Meyermarkens hovedaktivitet, men denne tirsdagen var det flere ivrige o-løpere, enn unge akere på ”Meyeren”.

Arrangementet ble ledet av løpsleder Maria Vonen, som satt i Badstuen og tok seg av leiebrikker. Staben besto av Resultat-Rogne (Gunhild Rogne Halland) og Løypelegger-Linnka (Linn Kristine Gjesdal). Anbefalingen var pigger på snø- og isdekket, men noen tøffinger prøvde seg uten. For de fleste av dem endte det med knall og fall.

Klasse D16- ble vunnet av Johanne Rakner, foran Constance Storvestre og Kårhild Nordstad. Tidene deres var henholdsvis 20:38, 21:56 og 22:43.
Johanne hadde i tillegg klassens beste spurt. Den var på 11 sekunder.

I D17- var det Silje Skarpeid som var best. Hun tok ikke bare seieren, med sine 18:14, men hun tok også over samtlige trøyer i trøykampen. Andreplassen gikk til Elin Danielsen Ekeberg. Tiden hennes var 19:49. Elise Rognsvåg ble nummer tre, med sine 19:52.
Den beste spurten var 11 sekunder i denne klassen også. Det var det Mariell Arntzen som greide.

Ingrid Sandvoll vant klasse D40-. Tiden hennes var 20:52. Andreplassen i denne klassen gikk til Wenche Gjesdal, med tiden 20:59. Mette Rogne ble nummer tre. Mettes tid var 21:14.
Den beste spurttiden ser ut til å være en konstant i kvinneklassene, med 11 sekunder på Ingrid Sandvoll også.

Blant H-16-guttene var det Mads Claussen som var best. Tiden hans var 15:58. Det var antagelig de mange lykkeønskningene fra starteren som gjorde susen! Andreplassen gikk til Sindre Østgulen Deisz. Hans tid viste 16:19. Per Ola Ottesen kom på tredjeplass, med sine 16:30.
I denne klassen hadde guttene greid å presse ned den beste spurttiden til åtte sekunder, og det var til og med to personer som greide dette: Jonas Gjesdal og Snorre Lunde.

Andreas Polden hadde kommet hele den lange veien fra Stord, kun for å løpe Urboen. Han fikk betalt for strevet, og ble dagens beste. Tiden hans var 14:36. Nummer to i klasse H17- var Trygve Buanes. Han løp på 14:48. Oskar Røen var tredjemann i toppen, med sine 14:52.
Martin Damm hadde åtte sekunder i spurten. Det var klassens beste.

Vinneren av klasse H40- ble Per Arne Aadland. Tiden hans var 14:53. Andreplassen i denne klassen gikk til Kristian Løvås, som hadde 16:40. Tom Johannessen brukte 16:51, og ble dermed nummer tre.
Både Per Arne Aadland og Kjetil Damm hadde ti sekunder i spurten. Det var klassens beste.