mandag 17. august 2009

Tre ganger KM


Tallet tre gikk igjen ganske mange ganger denne helgen. Vi skulle gjennom tre kretsmesterskap i tre forskjellige terreng, med tre forskjellige terrengtyper, som ble arrangert av tre forskjellige arrangører. Det var tre bursdagsbarn i tre forskjellige klasser. I tillegg ble det trippelseier til Varegg i klasse H13-16 på KM-Stafett, der det var tre gutter på hvert lag.

Det første løpet var fredag kveld i sentrum av Voss. Kretslaget var arrangørene av KM-Sprint, og de fyrte opp stemningen med både fartsfylte og morsomme løyper, og musikk og speakertjeneste. Det ble sunget bursdagssanger for de tre bursdagsbarna: Stine Bjørkevoll (15 år), Harald Valen (47 år) og Turid Rognsvåg (50 år). Ryktene skal også ha det til at det ble feiret tre bursdagsselskaper på Bømoen denne kvelden.

I klasse D13-15 tok Hildegunn Heggøy gullmedalje, med tiden 15:32. Et minutt og seks sekunder bak, kom Vibeke Rykkje, som tok sølv på sprinten. Ragnhild Femsteinevik ble nummer tre, til tross for en gipset arm. Tiden hennes var 16:49.

Det var Ragnhild Lund-Johansen som løp fortest av jentene i klasse D16-18. Tiden hennes var 17:30. 24 sekunder bak kom Linn Kristine Gjesdal. Amanda Forstrøm tok bronse i denne klassen. Hun var 3:29 bak Ragnhild.

”Jeg har aldri vært mer sur for å se Ragnhild, som da jeg hadde løpt rundt i en evighet og endelig funnet posten, da hun kom.” Mens konkurrentene surret, løp Ragnhild rett i, gang på gang.

Det ble mange forskjellige klubber som skulle dra i land gullmedaljene. Etter å ha nevnt seier for både Voss og Varegg, er det tid for å gi en seier til Stord. Asbjørn Rafdal var nemlig den beste i klasse H13-15, med tiden 15:10. Sølvmedaljen i klassen gikk til Torjus Raa, som var 25 sekunder bak. Med tredjeplass og 16:15 på Martin Femsteinevik, ble det enda en bronse til familien Femsteinevik.

Lasse Solheim ble best i klasse H16-18. Tiden hans var 17:19. Martin Damm var 2 minutter og ni sekunder bak, og kunne innkassere en sølvmedalje. Med tiden 19:42, ble det bronse til Oskar Røen.

Etter løpet var det overnatting for hele kretsen på Bømoen. Det litt uvanlige var dusjetidene. Dusjtidene var inndelt i blokker, der jentene fikk et visst klokkeslett, mens guttene fikk et annet. Her gjaldt det å ikke være for sent ute. Dersom man fikk god tid, så kunne man også ta badstu.

På lørdagen var det til for løp på Bulko. Regnet høljet ned, og gjorde myrene tyngre enn strengt tatt nødvendig. I dag var det Gneist som sto for arrangementet, og Jan Steineger var speaker, med mange treffende kommentarer.

I klasse D13-14, var det de samme som fikk medaljer, som på gårsdagens sprint. Den eneste forskjellen, var at rekkefølgen var byttet om. Ragnhild Femsteinevik var best, med tiden 32:43. Hildegunn Heggøy brukte 37:19, og tok sølv. Vibeke Rykkje hadde tiden 41:10.

D15-16 hadde bare to deltagere. Elise Rognsvåg tok gullet, med tiden 42:10. Stine Bjørkevoll bommet litt for mye, og var i mål, med fem minutter og femtifem sekunder dårligere tid, enn Elise.

Ragnhild Lund-Johansen tok nok et KM-gull på denne langdistansen. Tiden hennes var 44:30, åtte sekunder foran Gunhild Rogne Halland. Tredjemann i klassen ble Sara Tokheim, med tiden 45:08.

Mads Claussen viste seg å være i storform denne helgen, og slo til med seier i den tøffe H13-14 klassen. Tiden hans var 23:50. Ingvar Rafdal ble nummer to, med tiden 25:26. Jonas Gjesdal tok bronsemedalje. Tiden hans var 25:27, et sekund bak Ingvar.

I klasse H15-16 tok Asbjørn Rafdal sitt andre KM-gull for helgen. Tiden hans var 35:01. Oskar Røen kom på andreplass, med tiden 35:42. Det ble bronsemedalje til Per Ola Ottesen, som brukte 36:59.

Lasse Solheim var enda en av dem som tok sitt andre KM-gull for helgen. Det ble 49:30 på 6,7 km. Seiersmarginen var enorm, med hele 15 minutter og 36 sekunder ned til nestemann, Martin Damm. Espen Roll Karlsen ble nummer tre, med tiden 1:05:48.

På kvelden var det grilling på Bømoen, i et fantastisk regnvær, vi sjelden har sett make til. Det ble til at grillen ble tatt under tak, selv om brannalarmen gikk. Heldigvis var Helge Haugland på plass, og ordnet opp.

Stafetten var like spennende som den alltid er. Den ble arrangert på Bømoen, og det var et flatt terreng som møtte løperne. Voss var arrangørene, men også de var uheldige med været.

Klasse D13-16 ble vunnet av Voss, med Rebekka Bråten og Hildegunn Heggøy. Andreplassen gikk til Fana sitt lag, med Elise Rognsvåg og Vibeke Rykkje. Johanne Rakner og Kristiane Ottesen på Varegg sitt lag, kom på tredjeplass.

Det var syv lag med i D17. Best av disse, var Gular, med Anne Kari Vikingstad, Cristiane Trösse og Helen Martinsen. Etter Gular fulgte de to Varegglagene. Det ble sølv til Varegg 1, med Ragnhild Lund-Johansen, Linn Kristine Gjesdal og Gunhild Rogne Halland. Varegg 2 tok bronse, og på det laget løp Heidi Bjørndal, Maria Vonen og Mette Rogne.

Som jeg nevnte tidligere, ble det trippel Varegg i klasse H13-16. Det beste laget besto av Per Ola Ottesen, Scott Macody Lund og Oskar Røen. Laget til Jonas Gjesdal, Rasmus Vonen og Vegard Westergård kom på andreplass, mens Sindre Deisz, Isak Collet og Håvard Jåstad kom på tredjeplass.

Gular tok seieren også i klasse H17. Det laget besto av Jon Magne Svendsbøe, Tom Erik Eikanger og Rune Nygaard. Andreplassen gikk til Viking. De hadde Martin Damm på førsteetappe, deretter Bjarte Eikanger, og Trygve Buanes på sisteetappen. GVOC tok tredjeplassen, men siden det var kretsmesterskap, var det Fana som tok bronsemedaljen. Sveinung Rykje, Anders Daltveit og Espen Rognsvåg løp på Fana sitt lag.

Til tross for dårlig vær, vil jeg kalle det en meget godkjent helg!

Ingen kommentarer: