mandag 31. august 2009

NM-Sprint og NM-Junior-Stafett


Årets NM-Sprint og NM-junior-stafett ble arrangert i Porsgrunn og Skien. Kretslaget reiste sammen, både i bil og propellfly. Vi hadde fått oss nye t-skjorter, med det norske flagget på brystet. Dette førte til at det var flere som trodde at vi var på landslaget.

Det var sprint på lørdagen, både kvalifisering og finale. Håkon Westergård, Lasse Solheim og Linn Kristine Gjesdal var de som greide å kvalifisere seg, etter den tøffe innledende runden. Kvalifiseringen hadde ca 20 prosent skog, noe som i D17-18-løypen, utgjorde halvparten av postene. Skogen var helt på begynnelsen, og her var det mange som bommet. Resten av løypen gikk i gater, noe vi er veldig kjent med fra Bergen.

Etter å ha slappet av i ca 3,5 time, var det klart for finale. Man måtte inn i båsen 15 minutter før start. En og en løper ble tatt med ned igjen til samlingsplass. Nede på samlingsplass fikk vi vite at vi skulle bli fraktet med båt, en og en, over til en øy, der starten skulle gå. I finalen var det ingen skog, bare gater.

Det var et publikumsvennlig arrangement. Det var meldeposter og publikumsposter, og løperne ble godt heiet på. Til slutt endte vi på 4, 8, 12 (det gikk i firegangen). Håkon ble nummer fire, bare tre sekunder fra bronsemedaljen. Lasse kom på 8.plass og Linn Kristine ble nummer tolv. Alle tre fikk dermed hilse på ordføreren og ble tildelt et diplom.

Etter løpet ble det pizza på Peppes, og det var en sliten gjeng som vendte tilbake til vandrerhjemmet, etter en lang dag på samlingsplass.

NM-Junior-Stafett ble arrangert på søndagen. Varegg stilte med tre lag: et guttelag og to jentelag. Det var en spennende stafett, der man kunne følge løperne jevnlig. Man fikk se dem da de løp ut, så var det to publikumsposter, før man kunne se dem komme på sistepost og mot mål. Ragnhild Lund-Johansen gjorde en kjempegod førsteetappe for Varegg sitt førstelag, og sendte Maria Vonen ut med et veldig godt utgangspunkt. Maria fulgte opp, og slo til med tredjebeste etappetid i det tøffe selskapet. Gunhild Rogne Halland fikk æren av å avslutte det hele, og løp laget inn til en 9.plass. Det ble premie, også til guttelaget. Håkon Westergård var i kjempeform, og sendte ut Magnus Rogne Halland som leverte sakene på en god måte. Lasse Solheim var ankermann, og kom i tøft selskap med blant annet Morten Westergård. Lasse var stødig, og guttene fikk tilslutt en 17.plass. Ikke verst med fem premier på en helg for Varegg!

Vi var også så heldige å få med oss Mai Watson, som for tiden studerer i Trondheim. Mai løp på jentenes andrelag, og etter løpet ble det sagt ”Mai må få sjokolade, for hun har løpt så bra!” Det var altså dagens sitat, noe som var veldig viktig å få med.

Etter et sterkt ønske om besøk på McDonalds, ble dette siste stopp før vi skulle opp i nok et propellfly.


Resultater finner du her.





Ingen kommentarer: