torsdag 13. november 2008

Mørkt, mørkere, Nattcup

I nattens mulm og mørke kunne man ved Vestlandshallen skimte lysblaff innenfra skogen. Bare Bergens O-løpere visste at Gular arrangerte Nattløp!

Ved første posten til B-løypen var det is på myren, men isen var så tynn at man kunne trakke rett igjennom den. Det ga en kald følelse. Altså burde man øke tempoet til andreposten. Dette ble ikke så lett, i og med at det var noen glatte og bratte steiner/skrenter som måtte passeres ned mot andrepost. Eventuelt kunne man ha vurdert et annet veivalg. Denne løypen ble vunnet av Gunhild Rogne Halland i DB og Rune Fanastølen Tuft i HB. Gunhilds tid var 41:29. Etter henne, fulgte Maria Hage Basberg og Linn Kristine Gjesdal, på henholdsvis 47:11 og 49:33. Linn Kristine hadde klassens beste spurt, på 29.sekunder. I herreklassen, brukte vinneren 38:55. Torjus Raa kom på andreplass, med tiden 45:01. Jan Erik Claussen brukte 46:16, og ble nummer tre. I denne klassen var den beste spurttiden på 28 sekunder, av Rune.

Det ble seier til Varegg i fire av de seks klassene. I alle dameklassene, var det en fra Varegg som raget høyest på listen! Dette må sies å være godt jobbet av de gule og blå. Det var Silje Skarpeid som vant klasse DA. Agnete Nummedal kom på andreplass, og Randi Hole ble nummer tre. Tidene deres var 66:54, 68:46 og 68:55. Silje spurtet til mål på 34 sekunder, og det var klassens beste. Den samme løypen ble løpt på 45:21 av Jarl Magnus Berge i klasse HA. Andreplassen i denne klassen gikk til Trygve Buanes, med tiden 49:33. Tredjemann var Per Arne Aadland, med tiden 48:09. Per Arne brukte 25 sekunder i spurten, og det var dagens beste!

"Jeg tror det er en sti der nede, men det er litt vanskelig å si."

Mette Rogne dro seieren i land i klasse DC, med tiden 32:43. Mai Helen Linga ble nummer to, med tiden 38:05. Med tiden 39:32, ble det tredjeplass til Linda Klanderud. Mette hadde også den beste spurten i klassen, nemlig 33 sekunder. Med tiden 22:49, ble Jonas Gjesdal best i klasse HC. Etter han, kom Vegard Westergård, med tiden 28:58. Tredjeplassen gikk til Henrik Røen, med tiden 38:29. 26 sekunder var klassens beste spurt, og det greide Jonas.